Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ιστορία καθημερινής τρέλας

Έχεις βγει για βόλτα το βράδυ, είσαι στην γειτονιά σου στο γκύζη, εκεί που μένεις αρκετό καιρό ώστε να την θεωρείς πραγματικά γειτονιά σου, ότι την γνωρίζεις, μπορεί βέβαια να μην ξέρεις τα ονόματα των γειτόνων σου αλλά στα μητροπολιτικά δεδομένα αυτό δεν έχει σημασία.

Γυρίζεις, λοιπόν, το βράδυ σπίτι, ήσουν για ποτό με φίλους, τι το πιο κοινότυπο και συνηθισμένο, είναι νωρίς, μόλις 11 και πας να χαθείς στο ίντερνετ για άλλο ένα βράδυ και μετά να κοιμηθείς. Έως και βαρετό ακούγεται. Έχει ζέστη αν και οκτώβρης, ευτυχώς ο καιρός στην πρωτεύουσα είναι ακόμα καλός, αλλού έχει χαλάσει προ πολλού. Ξεκλειδώνεις την πόρτα της πολυκατοικίας και πάνω στο ραφάκι μπροστά από τον καθρέφτη απέναντι από την πόρτα του ασανσέρ υπάρχει ένα γράμμα για σένα.

Το ανοίγεις και διαβάζεις τα εξής:

Αγαπητέ Κύριε Γ.,

Μέσα στον φάκελο θα βρείτε το Αυθεντικό Πρόστιμο για την παράνομη παράθεση σκουπιδιών στον δημόσιο χώρο της οδού Λομβάρδου, Γκύζη, Αθήνα στις 09 Οκτωβρίου 2011. Αποδείξεις έχουν αφαιρεθεί από τα σκουπίδια σας, που ταυτοποιούν εσάς ως τον ιδιοκτήτη των σκουπιδιών και την διεύθυνσή σας ως εκείνη από όπου προήλθαν τα σκουπίδια σας.

...

Εάν πληρώσετε το πρόστιμο εντός 14 ημερών από την ημέρα της ειδοποίησης δεν θα προχωρήοσουν οι διαδικασίες εκδίκασης της υπόθεσης εναντίον σας. Εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν εξοφλήσετε το πρόστιμο εντός 14 ημερών, τότε πρέπει να σας προειδοποιήσω ότι η παράνομη παράθεση σκουπιδιών είναι ποινικό αδίκημα και μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα πρόστιμο έως 60000 ευρώ και/ή φυλάκιση έως 5 χρόνια.

Όπου Αθήνα/Γκύζη/Λομβάρδου βάλτε Εδιμβούργο και όπου ήλιος και ζέστη βάλτε βροχή και κρύο και έχετε μία αληθινή ιστορία.

υγ1: το πρόστιμο είναι 50 λίρες αγγλίας

υγ2: κορόιδευα εγώ που στον στρατό έκαιγα τα έγγραφα κάθε μεσημέρι για να μην τα βρει ο εχθρός και που τα τηλέφωνά είχαν κολλημένη επιγραφή "προσοχή! ο εχθρός παραμονεύει". Πρέπει να βάλω (ανώνυμα) ένα βαρέλι στην πίσω αυλή και να καίω όλες τις αποδείξεις της ταυτότητάς μου.

υγ3: και ψάχνω όλη μέρα το indymedia και δεν λέει τίποτα γι αυτό. Πού είναι ο μπάτσος να συμφωνήσω μαζί του;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΧΟΥΝ ΠΑΙΞΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΟΙ ΧΑΪΛΑΝΤΕΡΣ

kevin21 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.