Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

in_motion: The sequel





Ύστερα από 4 περίπου μήνες που τραβάς φωτογραφίες, ενθουσιασμένος για την άμεση και ταυτόχρονη παρακολούθηση της απέναντι πολυκατοικίας, προσπαθώντας να κατανοήσεις και να συμφωνήσεις στα δόγματα του metapolis περί αρχιτεκτονικής και διαδικασίας και όχι αρχιτεκτονικής και αποτελέσματος, που βλέπεις την εξέλιξη να υφίσταται μπροστά στα μάτια σου, που βλέπεις ανθρώπους, εργαλεία, υλικά, όλα να συνεργάζονται για να γίνει αυτό που αργότερα θα κράξουμε ως μία ακόμα κακή, αστική, μοντερνιστική, αντιπαροχική πολυκατοικία, που όμως την θαυμάζουμε (;) στη διάρκεια της κατασκευής της, ύστερα, λοιπόν, από ολόκληρη αυτήν τη διαδικασία, την αναμονή, τον ενθουσιασμό, συνειδητοποιείς πως, -αφού οι φωτογραφίες μπήκαν στο premiere και η εικόνα έγινε video και το video έγινε συνέχεια- η πολυκατοικία σου κρύβει το Λυκαβηττό.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

όχι όχι δεν θα την κράξουμε!
αν δεν σας αρέσει το τελικό αποτέλεσμα, θα απαιτήσουμε με όλα τα νόμιμα μέσα από τον εργολάβο να πάει να ρίξει τους τοίχους και να ξύσει το χρώμα από τα μπετά.
έτσι θα μπορείς να αντικρύζεις το όμορφο σκελετό ή κουφάρι -όπως το δεί κανείς.
θα έχεις κατευθείαν θέα από το παράθυρο σου σε ένα μνημείο σύγχρονης τέχνης κουλτούρας και ζωής. με λίγο καλό μάρκετινγκ θα κόβεις και εισητήρια.
άσε που αν τελικά δεν συμφωνήσουμε με όλα αυτά, πάμε στα σπίτια των άκταρ, και κολλάμε αφίσες από ημιτελή κτήρια στα παράθυρά τους -να τα χαίρονται... και μετά μετοκομίζουμε σε μια παλαιά καλή ευρωπαική πρωτεύουσα, να ανοίξει το μάτι μας...;-)

γιατί δεν παίζει κανένα βίντεο στο μπλόγκ σου?
pan

nik.g είπε...

γιατί ο mozila σου ειναι για πέταμα.
όταν μάθεις ότι τα πάντα σε αυτό που αποκαλούμε internet υποκινούνται από τον βασίλη τον πύλη, τότε θα είναι αργά.
get yourself an internet explorer.