Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

_welcome

city(e)scape: όπως cityscape, εικονική παράσταση πόλης, σύμφωνα με το "πολυλεξικό" magenda, ή το αντίστοιχο του αστικού landscape, σύμφωνα με την Free Encyclopedia, Wikipedia. Πολύ απλά η ανάγνωση του αστικού τοπίου, που κρίνεται από πολλούς, που κατακρίνεται από περισσότερους, που παρουσιάζει ιδιαίτερη ομορφιά αν έχεις την υπομονή και την όρεξη να το ανακαλύψεις.

city(e)scape: όπως city e-scape, η ηλεκτρονική σκοπιά της μητρόπολης, της δικής μας, ιδιαίτερης και διαφορετικής από τις άλλες, μητρόπολης, όπως αυτή την αντιλαμβάνεται η γενιά των δεκαπεντάρηδων -στο σώμα ή στο μυαλό-, όπως τη ζουν και την αναπαράγουν οι απανταχού bloggers, οι ηλεκτρονικοί αρχισυντάκτες, τα κάθε λογής μέλη δικτύων, δια-δικτύων, πολυδικτύων, δημιουργώντας ένα ηλεκτρονικό χαλί πολυμέσων που σκεπάζει την αστική καθημερινότητα.

city(e)scape: όπως city escape, αφού τελικά ο καθένας με τον δικό του τρόπο προσπαθεί -απεγνωσμένα, βιαστικά ή όχι- να ξεφύγει, να αποδράσει από την πόλη μέσα σ'αυτήν, είτε ηλεκτρονικά, είτε ρομαντικά, να επαναπροσδιορίσει τα δεδομένα που θεμελιώνουν τον όρο της πόλης, να αναδομήσει την καθαρά προσωπική έννοια της σύγχρονης αστικής "ρουτίνας".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καλωσήρθες στo cyberscape...
pan